XV Euroregionalne Spotkania Łowieckie DARZ BÓR w Połczynie Zdroju

W dniach 28-29 sierpnia 2015 r.  odbędą się XV Euroregionalne Spotkania Łowieckie Darz Bór w Połczynie Zdroju.

Organizatorzy  zapraszają myśliwych i sympatyków łowiectwa do udziału w wielu konkursach. W tym roku zmagania odbędą się w trzech kategoriach:

– I KONKURS NA POŁCZYŃSKĄ FRASZKĘ MYŚLIWSKĄ pt. „Pojedziemy na łów”

– KONKURS KULINARNY „LEŚNE SMAKI”

– KONKURS „ NA NAJLEPSZĄ NALEWKĘ MYŚLIWSKĄ ”

WSTĘPNY PROGRAM

28 sierpnia (piątek)

15.00 Otwarcie jarmarku myśliwskiego – PARK ZDROJOWY
16.30 Połczyńskie warsztaty kulinarne- kino „Goplana”
17.30 KONCERT OTWARCIA w wykonaniu
– Witolda Sikory z córką Martą
– Zespołu „ŻUBROSIE” i innych
19.30 KONCERT WIECZORNY

29 sierpnia (sobota)
09.00 – 14.00 Zawody strzeleckie „Turniej dubletów o Połczyńską Flintę” – Strzelnica w Łężku
10.00 Uroczysta Msza Święta – Kościół pw. NMP
11.30 Parada myśliwska ulicami miasta

AMFITEATR

12.00 Uroczysta Inauguracja Spotkań
-pamiątkowe zdjęcie
-uroczyste ślubowanie myśliwych
12.30 Koncert Galowy w wykonaniu ZESPOŁU REPREZENTACYJNEGO PZŁ pod kierownictwem Mieczysława Leśniczaka

PLAC pod pijalnią wody „JOASIA”

14.00 Pokaz psów myśliwskich
14.30 Konkurs kulinarny „LEŚNE SMAKI ”
15.30 Pokaz sztuki przyrządzania dziczyzny połączony z degustacją przyrządzonych na miejscu potraw w wykonaniu firmy PROVINCJA
16.30 Konkurs „ NA NALEPSZĄ NALEWKĘ MYŚLIWSKĄ ”

– w przerwach „Konkurs na POŁCZYŃSKA FRASZKĘ MYŚLIWSKA”

AMFITEATR

18.00 Wręczenie nagród
19.30 -2.00 NOCNE BIESIADOWANIE W PARKU ZDROJOWYM /zabawa taneczna/- plac pod pijalnią wody „JOASIA”

Ponadto w programie:

-wystawy artystyczne o tematyce myśliwskiej / fotografia, malarstwo, rzeźba/
– wystawy trofeów łowieckich
-jarmark myśliwski / wyroby jubilerskie, odzież, rękodzieło artystyczne, itp./
– pokaz sztuki przyrządzania dziczyzny połączony z degustacją przyrządzonych na miejscu potraw w wykonaniu firmy PROVINCJA
– prezentacja „Bractwa kurkowego” Czarne Człuchowskie
– degustacja tradycyjnych produktów regionalnych – chleb, miód, wędzonki, ryby, ogórek kiszony, produkty z róży fałdzistolistnej, itp.
– degustacja produktów rybnych
– konkursy i zabawy dla dzieci
– urządzenia zabawowe
– stoiska gastronomiczne

źródło: http://www.pzlowkoszalin.pl